Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2013 14:35 - Нелегалните имигранти - поредния воденичен камък на врата на България.
Автор: stamatovia Категория: Новини   
Прочетен: 2353 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.10.2013 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

        “У коммунистов нет отечество” това напътствие на вожда на комунистическия преврат в Русия - Владимир Ленин без сянка от съмнение се е превърнало в едно от най дълбоките убеждения на българските му последователи от БСП. Неотдавна министъра на вътрешните работи и кадър на същата тази БСП, Цветлин Йовчев заяви че България няма да връща нелегалните емигранти пресичащи границата й, нещо повече даването на статут на бежанец щяло да става в най кратки срокове -21 работни дни. Какви ще са резултатите за страната от тази абсурдна политика  в средносрочен и дългосрочен план?

        Първия ефект вече се наблюдава - от няколко месеца, във всички райони в които са настанени тъй наречените бежанци, престъпността според официалната статистика на МВР е с ръст 100% спрямо миналата година.

        Българската държава дори преди вълната от незаконно преминаващи границата чужденци не беше в състояние да се бори с битовата престъпност и на практика в определени населени места държавата нямаше, разбира се няма и сега, почти никакъв контрол. Достатъчно е да си припомним станалото нарицателно село Мечка, което е само едно от селата в България където престъпници тероризират населението напълно безнаказано. С масирания внос на престъпен контингент от арабските страни и Африка, нещо което самия министър призна, заявявайки че на територията на София действат няколко престъпни групи от хора получили статут на бежанци, този процес само може да се задълбочи. Пак според МВР тези групи се занимават с обири, кражби а има данни че част от тях се насочват към търговия с наркотици.

        Със сигурност може да се каже че не всички пристигащи в България нелегални имигранти са престъпници но с още по голяма сигурност може да се каже и че между пристигащите има значителен брой такива. Органите на МВР доказаха и продължават да доказват че нямат какъвто и да било капацитет да се справят с престъпността  въпреки огромния брой полицаи на глава от населението и бюджета си надхвърлящ 1 милиард лева.

        Какъв ще бъде крайния резултат от съчетанието на нарастване на криминалния контингент с хора които може да са участвали във война и доказаната вече невъзможност на полицията да се справи дори с крадци на кабели? Съвсем скоро тези от“бежанците” които имат престъпни наклонности ще се организират, нещо повече, те ще разберат че в България не могат да бъдат нито заловени от полицията нито осъдени от съда каквото и да направят.  Най вероятно резултата ще бъде един истински взрив на престъпността. Аз очаквам че в близко бъдеще по тази причина ще започне един изключително тежък конфликт между етническите българи и нелегалните имигранти, кой знае защо наричани от правителството бежанци.

      Втория ефект е не по малко опасен и в дългосрочен план може да се окаже определящ дори за съществуването на самата държава. Очевиден е факта че с огромния брой незаконно влизащи в страната имигранти вече са навлезли и  ще продължат да навлизат радикални ислямисти. Малко известно е, че човека който въведе в радикалния ислям циганите от Пазарджик е близък роднина на командващия така наречена Свободна сирийска армия.

     Разбира се, важно е да се поясни че исляма е разнолика религия и в рамките му съществуват както изключително интересни мистични учения, които са истинска съкровищница за интересуващите се от философия и духовни търсения, така и форми проповядващи открито принципи напълно несъвместими с европейските а и с общоприетите човешки ценности.

     Дори в рамките на същия този конфликт в Сирия, радикални ислямисти многократно извършиха и продължават да извършват неописуеми зверства над християни (Сирия е държава със значително на брой християнско малцинство). Съвсем наскоро християнски епископ беше обезглавен с джобно ножче от малолетен ислямист, нещо за което българските журналисти разбира се не обелиха и дума, за разлика от колегите си в Европа. Споменавам това само за да подчертая важността на въпроса: Има ли българската държава някакъв филтър чрез който да спира проникването на такива радикални ислямистки елементи на територията си ? Въпросът разбира се е реторичен и отговорът му ясен – очевидно не.

    Усилването на потока от нелегални имигранти би оказало силно негативно въздействие върху бъдещото развитие на икономиката на страната. Всеки икономист ще потвърди  че има изключително добре изразена зависимост между инвестициите и сигурността в дадена държава. Това е много добре изследван процес за който могат да се приведат огромен брой примери (проследете ръстът на инвестициите в източно европейските държави след членството им в НАТО).

     Дестабилизацията на България в следствие на нелегалната имиграция по линиите на значителния, вече наблюдаващ се ръст на престъпността както и навлизането на радикални ислямисти ще доведе до намаляване или пълен срив в инвестициите в зависимост от темпа на нарастване на броя на нелегалните имигранти. Мисля че със сигурност ще има и отлив на капитали, както български така и чужди. Ясно е че никой не би инвестирал в държава която не може да осигури елементарен ред и очевидно не е в състояние да охранява дори границите си.

    Защо обаче управляващите вършат тези откровено вредни и дори пагубни за страната действия? Аргумента на депесарско - комунистическото правителство за приема на тези нелегални имигранти и даването им на статут на бежанци е някаква абстрактна проява на хуманизъм. Разбира се това е псевдо аргумент и аз веднага ще обясня защо.

    Очевидно е че огромна част от тези имигранти идващи от Африка, Египет, Мароко и от къде ли още не, нямат никакво основание да са тук и единствената причина те да се разхождат из улиците на българските градове е поразителната неадекватност на комунистическото правителство.

    Какво обаче можем да кажем за сирийците (които са под 50% от незаконно влезлите в страната) и които наистина бягат от война. Дали държавата проявява хуманност към тези нелегални емигранти - със сигурност не. Огромната част от тези които евентуално ще останат в България ще водят изключително тежък живот, те никога няма да бъдат интегрирани в българското общество с което ги дели културна пропаст, ще бъдат едновременно в тежест на нашето общество и ще живеят живот който не искат.

    Както вече писах в предишния си блог по темата, нелегалните имигранти от Сирия не са бежанци по смисъла на женевската конвенция, те са преминали 2000 километра преминавайки през сигурна страна каквато е Турция в която никой не ги преследва по никакъв начин а напротив осигурява им се подслон и храна. Моето мнение е че единствените хора за които има някакви разумни аргументи да получават статут на бежанци в Европа (не в България която просто няма икономическата възможност да им помогне) са сирийските християни защото те наистина са преследвани заради религията която изповядват и вероятно не биха се чувствали сигурни в Турция. Приемането на тази категория хора в Европа докато трае войната в Сирия и в последствие поемането на ангажимент за гарантиране на сигурността им при завръщането в родината им наистина би трябвало да бъде част от политиката на ЕС касаеща войната в Сирия.

     Но да се върнем на основните въпроси касаещи “хуманизма” на това правителство, нека се запитаме:

     Проявява ли правителство  хуманизъм към българските граждани като ги принуждава да понасят престъпността на тези нелегални имигранти?

     Проявява ли правителство  хуманизъм към българските граждани като задълбочава и без това тежката икономическа криза и внася допълнителна несигурност в нашето и без това болно общество?

     Проявява ли правителство  хуманизъм към българските граждани като ги товари с още едно непосилно бреме - да издържат абсолютно всеки чужденец от арабски или африкански произход който е решил да влезе  НЕЗАКОННО в страната?

    Целия този депесарско комунистически “хуманизъм” ни се изсипва на главите на фона на изключително тежката криза и бедност в много райони на страната. Преди няколко дни попаднах на репортаж по телевизията за младо семейство с дете, етнически българи от град Добрич, хората бяха изпаднали в положение да живеят с помощта от родителите си пенсионери, без достатъчно пари дори да се хранят нормално, в крайна сметка те разполагаха със значително по малко пари от тези които държавата дава на така наречените бежанци.

      Това семейство със сигурност е само едно от многото попаднали в подобно положение български семейства но пословичното презрение на депесаро-комунистите към българския народ и увереността им че българите ще изтърпят всичко което хрумне на тъй наречения политически “елит” им дава увереността да продължават с политиката си на геноцид спрямо етническите българи. Държавата упорито отказва лечение на много пациенти с тежки заболявания, всички знаем за непрекъснатите проблеми на пациентите с онкологични заболявания на които държавата отказва лечение с аргумента че няма пари. В същото време същата тази държава упорито държи да допуска и издържа всеки африканец и арабин които влезе в нея.

Морално и нормално ли е това ???

Това нашата държава ли е или е държава която на практика работи против нас?

Много пъти съм си мислил че ако България беше окупирана от чужда държава, окупаторите никога не биха си позволили да правят това което прави “българската” политическа класа.





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stamatovia
Категория: Новини
Прочетен: 141995
Постинги: 108
Коментари: 57
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930